Facebook
   Google+
   Twitter

Requiem [BBC One]

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

"Reqiuem", czyli kim jestem

Postprzez Norvik » środa, 22 mar 2017, 18:12

obrazek
BBC wraz z Netflixem pracują nad nowym, 6-odcinkowym serialem mającym być połączeniem psychologicznego thrillera oraz dramatu z elementami paranormalnymi pt. „Requiem”. Ma to być historia młodej kobiety, która w obliczu samobójczej śmierci swej matki wyrusza w podróż, która pozwoli jej odkryć swą tożsamość. Okazuje się bowiem, że wszystko co o sobie i swej matce wiedziała do tej pory było kłamstwem. Ma to być subtelna opowieść bazująca na niepewności, tajemnicy i dwuznaczności okraszona w dodatku elementami nadprzyrodzonymi.
Norvik
większość oglądam
większość oglądam

Ulubiony Serial: Good Wife

Re: "Reqiuem", czyli kim jestem

Postprzez Norvik » niedziela, 21 sty 2018, 10:50

Pojawiło się więcej informacji o treści:
Matilda Gray (Lydia Wilson) jest odnoszącą sukcesy wiolonczelistką, która wyrusza do Nowego Jorku na koncerty, gdy dostaje informację o samobójczej śmierci swej matki. W pudełku z rzeczami zmarłej znajduje materiały dotyczące zaginięcia przed 20 laty młodej dziewczyny w małej walijskiej wiosce. Matilda postanawia zbadać czy samobójstwo matki ma z tym coś wspólnego i udaje się do Penllynith, przybywając do wioski w czasie pogrzebu miejscowego bogacza, który zginął w podejrzanych okolicznościach w tym samym czasie co jej matka.

Premiera 2.lutego

Norvik
większość oglądam
większość oglądam

Ulubiony Serial: Good Wife

Requiem [BBC One]

Postprzez Lubec » poniedziałek, 12 lut 2018, 14:54

obrazekObrazekObrazekObrazek
Matilda Gray (Lydia Wilson) jest odnoszącą sukcesy wiolonczelistką, która wyrusza do Nowego Jorku na koncerty, gdy dostaje informację o samobójczej śmierci swej matki. W pudełku z rzeczami zmarłej znajduje materiały dotyczące zaginięcia przed 20 laty młodej dziewczyny w małej walijskiej wiosce. Matilda postanawia zbadać czy samobójstwo matki ma z tym coś wspólnego i udaje się do Penllynith.

[BBC One]
[2018]
Produkcja: Wielka Brytania,
Gatunek: Thriller,Fantasy
Obsada:
Lydia Wilson ... Matilda Gray
James Frecheville ... Nick Dean
Sian Reese-williams ... Trudy Franken
Brendan Coyle ... Stephen Kendrick
Joel Fry ... Hal Fine
Tara Fitzgerald ... Sylvia Walsh
Richard Harrington ... Aron Morgan
Simon Kunz ... Lloyd Satlow
Joanna Scanlan ... Janice Gray
Claire Rushbrook ... Rose Morgan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Lubec
Expert
Expert

Grupa: (XviD asd)

Re: Requiem [BBC One]

Postprzez Nazgul » czwartek, 22 lut 2018, 14:18

Jestem po dwóch odcinkach i jestem na tak - podoba mi się ten nastrój lekkiej grozy, muzyka i widoki. Wkurza jedynie ten partner, Hal, nie wiem, czy celowo zrobili z niego taką fajtłapę, ale aż zęby mnie bolą, gdy na niego patrzę. Jestem ciekawa, co przyniosą kolejne odcinki.
No i miłym zaskoczeniem jest DCI Mathias z Hinterland aka kapitan Andrew Blamey z Poldarka :D
Obrazek
Nazgul
spec
spec

Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Powrót do Horror, Paranormal.