Facebook
   Google+
   Twitter

Naznaczony (polski serial)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Postprzez Sieniu » niedziela, 20 wrz 2009, 11:32

Ja sobie go spokojnie dawkuje no i zobaczymy co z tego będzie...
Ale broń Boże! Nie wystawiać go w asd..
Sieniu

Postprzez Mroofa69 » poniedziałek, 21 wrz 2009, 08:27

Ja narazie widziałam tylo 1 odcinek i jestem mile zaskoczona. Jak na polski serial to calkiem niezly
Mroofa69

Postprzez RazorX63 » poniedziałek, 21 wrz 2009, 19:47

Wszystko fajnie, szkoda tylko że TVN:HD emituje to około godziny 21:30*.
Pare innych ciekawych rzeczy leci o tej porze.

A ściągać tego to nie mam zamiaru, ani czekać do północy nie warto. Szkoda.

I Witajcie spowrotem. Xvid, wybacz że nie odpowiadałem w tym konkursie, szkoła. Nawet nie miałem czasu wpaść i spojrzeć na forum. Trochę łatwiej po starcie będzie, poza tym same nowości jeszcze. (Jutro, House S06/How I Met Your Mother, CSI:Miami itp.)
RazorX63

Postprzez Lisu11 » poniedziałek, 21 wrz 2009, 19:52

dlatego warto mieć N i dekoder z HDD :-p
Lisu11
Expert
Expert

Postprzez RazorX63 » wtorek, 22 wrz 2009, 15:25

( Tylko czekać dwa- miesiące i wymiana dekodera zwykłego na ten z HDD :] )

Z takich krótkich seriali, (Ile właściwie tego odcinków będzie? Coś w stylu Traveler(Podróżnik) 8-12 odcinków?) to najlepsza polska produkcja po Czterech Pancernych. (:D!)
RazorX63

Postprzez beata101 » wtorek, 22 wrz 2009, 18:19

Lisu11 napisał(a):dlatego warto mieć N i dekoder z HDD

Lisu nie spamuj :-p
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
beata101
wszyatko
wszyatko

Ulubiony Serial: Supernatural

Postprzez Bostonq » piątek, 30 lip 2010, 21:50

Zaległość ogromna, ale udało się nadrobić i - uwaga - nie był to czas stracony :)

Tak, serial ma wiele wad, dla wielu podstawową - jest polski, na pewno nie dorównuje najlepszym rodzimym produkcjom ostatnich lat - "Pitbull", "Glina", "Ekipa", "Oficer", ale nie był też tak zły, jak często - moim zdaniem - niesłusznie i niesprawiedliwie go postrzegano.

Wady? Fatalne aktorstwo praktycznie we wszystkich rolach poza główną, błędy dramaturgiczne w obrębie poszczególnych odcinków, niedostatki w kreowaniu głównej tajemnicy, sporo kiksów technicznych.

Zalety? Sam się sobie dziwię - ale znakomita rola Piotra Adamczyka, który gdzieś tak po 10 odcinku ostatecznie przestał mi się kojarzyć z papieżem i Chopinem, niektóre świetne historie w poszczególnych odcinkach, jak choćby ta z licznikiem zegarowym na ekranie - klasyczny wyścig z czasem, generalnie bardzo dobry wątek przewodni Nieznajomego, niezła muzyka, i ... tadam - świetny finał, którego może pozazdrościć sporo seriali zagranicznych, a którego mam wrażenie wiele osób nie obejrzało, bo uległo przekonaniu, że polskie to automatycznie be... :)

Nie ma Polska tradycji seriali tego typu, bardzo dobrze, że coś zrobiono w tym kierunku. A przede wszystkim chodzi mi o jedną rzecz - odnoszę nieodparte wrażenie, że gdyby twórcy tego serialu dysponowali kwotą choćby taką, jaką przeznaczono na żenująco słaby "Haven", wykrzesaliby ze swojej historii o wiele więcej, gdyż sama w sobie miała o wiele większy potencjał, niż ta w serialu stacji SyFy. No ale nie dostaną, zrażeni niepowodzeniem producenci, pewnie za szybko na podobny serial pieniędzy nie wyłożą, a szkoda, bo jeśli ktoś nie oczekiwał Bóg wie czego, dał się wciągnąć w opowiadaną historię, otrzymywał sporo dobrej zabawy, z której czerpanie przyjemności wcale aż tak bardzo nie odbiegało o tej, jaką serwują tak często chwalone, a zasadniczo średnie seriale - zza morza :)
Bostonq

Re: Naznaczony (polski serial)

Postprzez grego1980 » piątek, 15 lut 2019, 16:02

Odgrzebuję temat. :)
Zabieram sie za ten serial.
Po pierwszym odcinku jest ciężko. Adamczyk z Dereszowską to jakiś koszmar i skład drewna ;) .
Ale będę twardy. Zapłaciłem za tvn player to będę ogladał. :)
Ostatnio edytowano piątek, 15 lut 2019, 21:36 przez grego1980, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
grego1980
Expert
Expert

Ulubiony Serial: 2 i pół

Postprzez Macmax40 » piątek, 15 lut 2019, 20:43

Spojrzałem sobie na filmweb i 1.12.2009 roku dałem mu 7/10. Czyli ogólnie musiało być nieźle, ale jakoś coś więcej sobie przypomnieć to nie za bardzo mogę, poza oczywiście bardzo brzydkim aktorem, który grał tego tajemniczego przybysza, głos też miał straszny.
Macmax40
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Ulubiony Serial: Rodzina Soprano

Postprzez sindar » sobota, 16 lut 2019, 19:15

Szczegółów fabuły już nie pamiętam, ale kojarzę, że sporo było w nim niedociągnięć i głupot scenariuszowych, tylko ze 2-3 odcinki naprawdę się mocno wyróżniły na plus, ale jak na polski serial było to wtedy wydarzenie, które mogło zaprocentować na przyszłość bardziej udanymi produkcjami tvn-u...
Niestety stacja nie potraktowała tego jako wprawki i zachowała się zachowawczo - wróciła w utarte - dla mnie nieakceptowalne - tory serialowe.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
sindar
Expert
Expert

Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Poprzednia strona

Powrót do Horror, Paranormal.