Ciekawe, że nikt o nim dotychczas na Forum nie wspomniał choć pamiętam, że chyba na na starym forum ktoś wspominał... ale do rzeczy.
Ten serial to Durham County. Należy do gatunku: Thriller, Dramat, Kryminał. Produkcja z 2007 roku więc świeża.

Z grubsza przedstawia dzieje pewnego gliniarza, który wraz z rodziną przeprowadza się z miasta do (z pozoru) sielankowego miasteczka, w którym popełniane są okropne zbrodnie (morderstwa) przez psychopatycznego złoczyńcę (?).
Nie mogę za dużo napisać, żeby nie psuć oglądania, ale scenariusz jest skomplikowany. Im bardziej zagłębiamy się w ten serial coraz więcej ciekawych rzeczy wychodzi na światło dzienne.
Pierwsze co wyróżnia ten serial to niesamowicie ciężki klimat, (te druty wysokiego napięcia to strzał w 10-tkę). Smutek, dramat i rozterka przelewa się w większości scen. Całość osadzona w "małomiasteczkowej" społeczności, którą tak trudno zrozumieć z punktu widzenia obcego przybysza.
Oglądając kilka pierwszych odcinków myślałem - "w końcu coś bardzo podobnego do Point Pleasant", kończąć ostatni odcinek myślałem jednak: "DC przebiło PP"!!!!
Główną rolę w tym serialu odgrywa miłość... - tak MIŁOŚĆ! ale nie ta "głupiutka" a'la z Greys Anatomy ale prawdziwe uczucie - to niespełnione, niedoścignione, które potrafi krzywdzić. Miłość przez którą ludzie cierpią.
Miłość świetnie skontrastowana na przykładzie dwóch głównych bohaterów.
Naprawdę nie chcę zdradzać szczegółów ale uwierzcie mi - nie znajdziesz w tym serialu romansów - to ciężki i mroczny thriller!
Sezon pierwszy to tylko sześć odcinków, które tworzą zamkniętą historię, obecnie jestem w trakcie przygotowywania również drugiego sezonu, do którego jeszcze wprawdzie nie ma kompletu napisów (brakuje dwóch) ale są w miarę szybko tworzone więc do momentu wystawienia powinien być komplet.
Premiera - tuż po 3rd rock...
ABSOLUTNIE POLECAM!!! :star :star :star :star :star :star (daję mu 6/6 gwiazdek!!)
PS:Tak Bostonq - na pewno Ci się spodoba - jestem pewny.

! Z chęcią obejrzę
:D Jakoś tam pusto było ostanio! Jest tyle seriali które lubię że dałem sobie seriali których nie trawię 

x6