Facebook
   Google+
   Twitter

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Postprzez oziak » wtorek, 4 mar 2008, 19:03

och a ja ubolewam bo mam teraz net z limitami wiec sobie nie posciagam zbyt duzo :( na dodatek lost 5 odcinek sciaga mi sie juz 3 dzien :(:(:(
oziak

Postprzez An25driu » piątek, 7 mar 2008, 15:41

Lost [4x06] Obrazek
An25driu
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Postprzez Helventis » piątek, 7 mar 2008, 17:53

odcinek 4x06 taki sobie. Za dużo w nim się nie wyjaśnia, zdecydowanie akcja zwolniła. Dowiadujemy się jednej ciekawej rzeczy (choć nie jest powiedziana wprost ale można się domyślić), nad którą się pewnie wszyscy od dawna zastanawiali ;) Spoilerów nie chce mi sie pisać, bo i w zasadzie niema za bardzo o czym...
Helventis

Postprzez oziak » niedziela, 9 mar 2008, 10:53

niby jakiej rzeczy sie dowiadujemy bo nie czaje??? :D
oziak

Postprzez Helventis » niedziela, 9 mar 2008, 12:35

niby jakiej rzeczy sie dowiadujemy bo nie czaje???

[spoiler]tego że gaz prawie na pewno został użyty do "czystki". Było powiedziane że Ben już go użył raz, a efekty podobno miały zabić wszystkich na wyspie (tych bez masek gazowych) wiec to chyba jedyna jak narazie racjonalna metoda wybicia wszystkich z Dharmy.[/spoiler]
Helventis

Postprzez atathoth » niedziela, 9 mar 2008, 12:57

???? @ Helventis: przeciez byl odcinek chyba w 3cim sezonie gdzie wlasnie pokazywali wspomnienia bena jak on wszystkich wybil tym gazem....
atathoth
maniak serialowy
maniak serialowy

Postprzez Mroofa69 » niedziela, 9 mar 2008, 13:43

O tym jak Bez dokonał masakry gazem było chyba w odcinku 3x13 o ile dobrze pamietam.
Mroofa69

Postprzez Cayack » niedziela, 9 mar 2008, 19:44

No bez przesady, mimo, że 4x06 uważam za 2gi od końca odcinek w tym sezonie (w sensie 4 były lepsze :D) to jednak przyniósł pewne odpowiedzi.

[spoiler]Wiadomo już, że ludzie z frachtowca pracują dla Charlesa Widmore'a, ojca Penny. To dość znacząca informacja. No i zobaczyliśmy kolejną stację.[/spoiler]
Cayack

Postprzez oziak » niedziela, 9 mar 2008, 22:45

aaaaaaaa o to chodzilo no tak moj blad :)
oziak

Postprzez autolycus » poniedziałek, 10 mar 2008, 12:18

Ciekawe ile jeszcze jest tych stacji na wyspie? Tutaj jest zestawienie: http://en.wikipedia.org/wiki/Dharma_Initiative i jak widać po ostatnim odcinku, możliwości są nieograniczone. Miejmy nadzieję, że ich liczba nie przekroczy liczby albańskich bunkrów :)
Mnie zaciekawiła rozmowa tej babki z Juliette. [spoiler]Padło tam stwierdzenie, że Juliette przypomina Benowi jakąś inną kobietę i dlatego darzy ją takimi względami. Kojarzy ktoś może, czy już były jakieś wzmianki o tym? [/spoiler]

A tak w ogóle, to Juliette bardzo kochliwa jest :)
autolycus

Postprzez Cayack » poniedziałek, 10 mar 2008, 14:53

Juliet może przypominać nieco [spoiler]zmarłą matkę Bena, która ukazała mu się gdy był dzieckiem (retrosy w 3x20). Nie wiem, czy to można wiązać w ten sposób, ale kto wie ;) .[/spoiler]

Co do stacji, o ile wiem, [spoiler]to Orchidea miała być ostatnią, jaką ujrzymy. Jednakże, nic mi nie wiadomo o tym, ile ich zobaczymy przed nią...[/spoiler]
Cayack

Postprzez sacardo » piątek, 14 mar 2008, 09:49

odcinek 7 troche rozczarowuje...nie bede tutaj za bardzo wdawac sie w szczegoly jednak coraz bardziej prawdopodobna staje sie wersja o dywersjach czaso-przestrzennych i rownolegle istniejacych swiatach :D czy serial staje sie przez to ciekawszy???...
sacardo

Postprzez An25driu » piątek, 14 mar 2008, 12:19

Lost [4x07] Obrazek

Faktycznie, przez ten odcinek mam mętlik w głowie. Muszę go zobaczyć jeszcze raz w zwolnionym tempie :D
An25driu
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Postprzez Cayack » piątek, 14 mar 2008, 22:12

Akurat w tym odcinku nie zauważyłem niczego, co by można kojarzyć ze zmienną czasoprzestrzenią. [spoiler]jeśli mowa o flashe, to rozwiązanie jest dużo prostsze - widzieliśmy flashforwardy Sun i flashbacki Jina ;) . Nie wiem gdzie jest jakaś niejasność :) .[/spoiler]
Cayack

Postprzez Saga » piątek, 14 mar 2008, 22:19

prawdę mowiąc ja tez nie wiem gdzie tu nie jasności wszystko jasne

[spoiler]rok smoka byl bodajrze w 2001 roku czyli to przeszłość
Sun rodzi dziecko juz po ucieczce z wyspy
pytanie czemu Jin nie uciekł razem z nia??? nie żyje????
na nagrobku była data katastrofy 22.09 czyli uznano ze zginą w katastrofie[/spoiler]
Saga

Postprzez atathoth » sobota, 15 mar 2008, 00:37

ja to widze tak:

[spoiler]FB to Jin FW to Sun. Wiemy ze jest Oceanic 6 : Jack, Hugo, Said, Kate, Sawyer no i teraz dochodzi ostatnia znana osoba SUN. A Jin zapewne z jakis przyczyn zostal na wyspie.[/spoiler]
atathoth
maniak serialowy
maniak serialowy

Postprzez batman2k3 » sobota, 15 mar 2008, 08:54

[spoiler]Co do FB i FF, to zgadzam się z przedmówcami. Co do Sun nie ma żadnych wątpliwości, natomiast u Jina wystarczy spojrzeć na jakiego zachowanie, zwłaszcza w scenie z taksówkarzem. Do tego dochodzi jeszcze fakt lojalności i pokory wobec przełożonych, dwumiesięczne małżeństwo o którym wspomina i... telefon komórkowy (cegła). Jin został na wyspie, albo dym zrobił mu kuku.
Kevin Johnson - tu też sprawa jest prosta. Michael jest szpiegiem Bena na łodzi, a w zamian Walt bezpiecznie dorasta sobie (to całe zabawy z czasem wymyślono nie bez powodu i to prawdopodobnie już bardzo dawno) w "normalności".
Ostatnia sprawa - Lost Via Domus. Gra (w sumie to tam się mało co gra, głównie patrzy i słucha miernego voice-actingu w dodatku w większości z imitowanymi głosami aktorów) strasznie słaba i kompletnie niepotrzebna, ale ja nie o tym tutaj. Nie wiem czy ktoś widział zakończenie, ale to również daje do myślenia (jak zwykle polecam YouTube - oglądasz na własną odpowiedzialność).[/spoiler]
batman2k3

Postprzez atathoth » sobota, 15 mar 2008, 10:20

Co do gry Lost Via Domus, to i tak nie mam ochoty pograc w nia, za nudna, wiec zaraz wskocze na youtuba i zobacze :D

A czy w grze sa jakies smaczki ktore nas przyblizaja do zakonczenia serialu? Cos tlumacza?
atathoth
maniak serialowy
maniak serialowy

Postprzez Cayack » sobota, 15 mar 2008, 11:58

atathoth, gdzie znalazłeś taką rewelację, że niby: [spoiler]Sawyer jest w O6? Twórcy zapowiadali, że po 4x07 będą znane wszystkie osoby z O6, a zatem Jack, Kate, Hurley, Sayid, Sun i Jin. To, że Jin jest martwy, nie znaczy, że nie mógł wrócić. Po prostu zginął/umarł dość szybko po powrocie, nim Sun zdążyła urodzić.[/spoiler]
Cayack

Postprzez Shedao Shai » sobota, 15 mar 2008, 15:27

Odcinek nie podobał mi się. Poza fajnym smaczkiem jakim był występ Zoe Bell z Death Proofa, było tak jak się spodziewałem - nie lubię odcinków z koreańcami bo ich historia miłosna mnie nie interesuje, a poza tym nic do serialu nie wnoszą. I wielka szkoda że [spoiler]Sun będzie w O6; miałem nadzieję że ją szybko ubiją.[/spoiler] I nawet ciekawa jak zawsze akcja na statku tegoi nie rekompensuje. Właściwie 4x7 to pierwszy w tym sezonie który mnie rozczarował, mam nadzieję że 8ka będzie lepsza.

[spoiler]No i flashbacki Michaela, jak mniemam [/spoiler] :D
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horror, Paranormal.