Najpierw jednak nadrobię zaległości. A po obejrzeniu dam znać jak mi się serial oglądało, nie wykluczone, że może pojawi się wpis na blogu 
Najpierw jednak nadrobię zaległości. A po obejrzeniu dam znać jak mi się serial oglądało, nie wykluczone, że może pojawi się wpis na blogu 

Yugi_2142 napisał(a):A ja właśnie miałem się za ten serial nie zabierać, bo min. ASD mnie skutecznie zniechęcił komentarzami tutaj, ale skoro @Bostonq piszesz że dobre to jest to z pewnością obejrzę. Dzięki za rekomendację.

![:]](./images/smilies/krzywy.gif)

Yugi_2142 napisał(a):Co do zastrzeżenia, że Drak to Vlad Palownik to krwiożercza bestia a nie dystyngowany arystokrata, biorąc pod uwagę czego dowiadujemy się w pierwszym odcinku od złowrogim stowarzyszeniu, podejrzewam że w pewnym momencie możemy dowiedzieć się że duża część legendy Vlada w uniwersum serialu pokazana zostanie jako czarny PR "smoków"
), ale odnośnie tego czarnego PR, który faktycznie się nasuwa, to nie bardzo, bo w pewnym momencie mamy dialog między głównym bohaterem a jego przybocznym wampirem, że na śniadanie zjadali mnóstwo ludzi... Więc coś tu jest nie do końca tak, aczkolwiek nadal wierzę, że to zostanie wyjaśnione sensownie w dalszych odcinkach 
Bostonq napisał(a):Yugi_2142 napisał(a):Co do zastrzeżenia, że Drak to Vlad Palownik to krwiożercza bestia a nie dystyngowany arystokrata, biorąc pod uwagę czego dowiadujemy się w pierwszym odcinku od złowrogim stowarzyszeniu, podejrzewam że w pewnym momencie możemy dowiedzieć się że duża część legendy Vlada w uniwersum serialu pokazana zostanie jako czarny PR "smoków"
Cieszę się, że Ci się podoba (a asd za te wpisy, że to dla - w skrócie - dzieci, powinien otrzymać solidną karę), ale odnośnie tego czarnego PR, który faktycznie się nasuwa, to nie bardzo, bo w pewnym momencie mamy dialog między głównym bohaterem a jego przybocznym wampirem, że na śniadanie zjadali mnóstwo ludzi... Więc coś tu jest nie do końca tak, aczkolwiek nadal wierzę, że to zostanie wyjaśnione sensownie w dalszych odcinkach

Bardzo podoba mi się to, że główny bohater w sumie dość mocno obrywa - w sensie metaforycznym. W zasadzie mało co idzie po jego myśli, ale to tym bardziej pcha go do kontynuowania zemsty. A i Van Helsing chyba znacząco przyśpieszył w jej realizacji, o czym świadczy sytuacja pewnych dzieci 
Bardzo logiczne to jest względem całości zmian, jakie proponują twórcy. Szalenie ciekawą postacią okazuje się Harker, który został uwikłany w coś, co go kompletnie przerasta, ale jednocześnie bohater próbuje za wszelką cenę jakoś z tego wybrnąć. 

, dość srogą i moralnie nieoczywistą rozprawę z, no i tu problem, bo z jednej strony głównym "szwarccharakterem" tego sezonu, ale z drugiej - wszystko zależy, jak oceniać poszczególne postaci i ich cele, przeszłość, intencje
To też jest siłą tego serialu, że wcale nie jest taki jednoznaczny, jakby to się z pozoru wydawało 
Więcej - jeśli ktoś lubi po prostu dobre historie, świetnie zagrane, to również powinien świetnie się bawić 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości