Z chęcią obejrzę te 6 odcinków. Niemniej coś czuję, że to test oglądalności przed ewentualnym zamówieniem dalszych sezonów. Pytanie, czy formuła serialu sprawdzi się w obecnych czasach?
[Fox]: [1996], wkrótce Produkcja: USA, Gatunek: Sci-fi,Dramat, Dokładna data premiery: 2006-03-20 Reżyseria: Kim Manners,Rob Bowman, Scenariusz: Chris Carter,Frank Spotnitz
Fox Mulder oraz Dana Scully jako osławiona para agentów FBI na tropie UFO, zjawisk paranormalnych, spisków rządowych i wszelkich innych spraw niemożliwych do wyjaśnienia. Z Archiwum X (The X Files) to do dziś niedościgniony klasyk gatunku Mystery. Do annałów telewizyjnych przeszedł słynny plakat Muldera "I Want to Believe".
No nic, w bazie wpis zablokowałem, a z tego wątku zrobimy wątek serialu Dobrym powodem do wznowienia wątku serialu jest informacja o zamówieniu jego 10 sezonu po 13 latach przerwy.
Edit sindar: Stary wątek znaleziony w Horror/Paranormal i dołączony.
Parę newsów dotyczących reaktywacji X Files. Mitch Pileggi również powróci do serialu jako Walter Skinner. Z bardziej znanych producentów (oczywiści poza Chrisem Carterem) do serialu powrócą James Wong i Glen Morgan. Vince Gilligan z chęcią też by powrócił, ale na przeszkodzie stanęła realizacja drugiego sezonu Better Call Saul.
David Duchovny przyznał, że scenariusz 10 sezonu ma otwarte zakończenie, co otwiera potencjalną ścieżkę do powstania sezonu 11. Dla mnie to nie jest niespodzianka - wspominałem o takiej możliwości wcześniej.
Już się cieszę, będzie dobrze. A najlepsze... ależ epoka minęła w telefonach. W sumie Z Archiwum X był chyba pierwszym serialem, w którym tak eksponowana była rola komórek.