Facebook
   Google+
   Twitter

Naznaczony (polski serial)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Naznaczony (polski serial)

Postprzez Bostonq » wtorek, 11 sie 2009, 20:21

obrazek

Na razie daję wątek tu, bo w propozycjach się nie mieści (jak i u nas w ogóle w sensie wydań), a jeszcze nie został wyemitowany, więc nie umieszczam go w rozmowach o serialach. Ale jak się sprawdzi, to tam przeniosę, bo rozmawiać o polskich serialach można jak najbardziej :)

Premiera 9 września o 21.30 - TVN. Produkcja zapowiadana jest jako serial tajemnicy, pełen zagadek i niedopowiedzeń. Obsada jak na polskie warunki zacna: Piotr Adamczyk, Anna Dereszowska, Zbigniew Zamachowski, Borys Szyc, Daniel Olbrychski, Marcin Dorociński (to mnie cieszy, od czasu "Pitbulla" mam go za znakomitego aktora), Lesław Żurek.

Zanim szanowni forumowicze "objadą" serial tylko dlatego, że polski, proponują rzucić okiem na trailer :) Moim zdaniem jak na polskie realia przynajmniej zapowiedź wypada więcej niż dobrze. A jak sobie przypomnicie trailer do "Harper's Island", to wyjdzie, że wcale tak mocno nie odstajemy :)
Ostatnio edytowano sobota, 19 wrz 2009, 00:30 przez Bostonq, łącznie edytowano 1 raz
Bostonq

Postprzez Shedao Shai » wtorek, 11 sie 2009, 20:59

No no, zapowiada się całkiem ciekawie, zobaczymy co to będzie.
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez beata101 » wtorek, 11 sie 2009, 21:10

zapowiada się owszem, owszem. Ech,żeby tylko nie Adamczyk :roll: mam alergię na tego faceta normalnie :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
beata101
wszyatko
wszyatko

Ulubiony Serial: Supernatural

Postprzez Bostonq » wtorek, 11 sie 2009, 21:28

Mnie również Adamczyk jakoś nie leży (nomen omen od roli papieskiej - od tego czasu za każdy razem widzę go w białej szacie i charakterystycznym nakryciu głowy - zdaje się, że krzywdę tym wyrządzam aktorowi, bo generalnie warsztat ma całkiem niezły), ale może w tym wypadku fabuła przykryje ten niedostatek :)

Na tym trailerze widać ujęcia, jakich w polskich serialach nie zdarzyło mi się oglądać, więc jestem - powiedzmy - umiarkowanie zainteresowany, na pewno obejrzę początek, a jak będzie choćby przyzwoite na tle produkcji zagranicznych, to raczej zobaczę do końca :)
Bostonq

Postprzez Helventis » wtorek, 11 sie 2009, 21:53

pomimo ze trailer troszke śmieszy, to dam mu szanse, może okaże się ciekawy. Widać motyw diabła i zawierania umowy z siłami piekielnymi wciąż żywy, po Supernatural czy innych Cyrografach. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Helventis

Postprzez RazorX63 » środa, 12 sie 2009, 20:49

@Up: Reaper, też. ;]

Nie oceniam, póki nie dojrzę "pilota".
RazorX63

Postprzez AreQ_BAH » czwartek, 13 sie 2009, 14:22

Myślę że będzie to udana produkcja, ale oczywiście po pilocie będzie można dopiero ocenić :)
Trailerów z zasady nie oglądam.
Mam nadzieję że będzie dobre źródło by móc oglądać bez reklam :D
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez asd » niedziela, 16 sie 2009, 09:02

Jestem pod wrażeniem - w końcu serial produkcji polskiej inny niż dotychczasowe produkcje. Gdyby nie dzwięk i znajome twarze uznał bym ten trailer za zapowiedz jakiegoś zagranicznego serialu.
Ciekawe tylko dlaczego w telewizji nie widać żadnych zajawek tego serialu?
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez Gawith » niedziela, 16 sie 2009, 10:27

Dzisiaj w tvn24 trochę o nim mówili. Ale coś czuję, że wysilą się na pilota, a potem już znowu lipa. Ale może się mylę ;)
Gawith
większość oglądam
większość oglądam

Postprzez duch138 » środa, 19 sie 2009, 16:12

Uchylono rąbka tajemnicy to może okazać się całkeim przyzwoity serial, ale czy zainteresuje wygórowane gusta Polaków? Trailer robi wrażenie jak na Polskie realia :D. No cóż trzeba czekać do jeśeni na s1x01 :smile:. Nastawiam się pozytywnie.
duch138

Postprzez Bostonq » piątek, 21 sie 2009, 18:27

I, co dość istotne, sposób promowania też jest taki bardziej światowy. Bo promowaniem jest też niepromowanie, tajemnica wokół samego projektu :) A w telewizorze czasem pojawiają się takie krótkie przebitki w okolicy reklam związane z serialem. Bardzo dobrze to wygląda. Oczywiście, może być z dużej chmury mały deszcz, ale może będzie to kolejny (z nielicznych, ale jednak istniejących - "Ekipa", "Pitbull", "Glina", "Oficer") dobry polski serial :)
Bostonq

Postprzez AreQ_BAH » środa, 9 wrz 2009, 19:08

Dziś premiera o 21:30
Ja będę w tym czasie oglądać mecz - w ogóle termin w tym czasie co mecze CL na Polsacie będą, nie jest dobrym dla serialu - więc jakby ktoś miał jakieś linki/torrenty do serialu, niekoniecznie dziś - proszę o PW :)
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez asd » środa, 9 wrz 2009, 20:35

Jezuuu - 2:0...

To oglądam Naznaczonego...
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez spiderpp » środa, 9 wrz 2009, 20:38

lekki dramacik w tym meczu...
spiderpp

Postprzez piotr_cebo » środa, 9 wrz 2009, 21:17

nawet bym powiedział, że 3 - 0, też przerzuciłem się na naznaczonego
Obrazek
piotr_cebo
Expert
Expert

Postprzez beata101 » środa, 9 wrz 2009, 21:24

Jestem masochistka chyba, oglądam jeszcze mecz. :pale:
Normalnie to co się dzieje to wrrrrrrrrrrrr. dzięki ci Losie za siatkarzy...

Naznaczony pewnie będzie jutro w sieci :)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
beata101
wszyatko
wszyatko

Ulubiony Serial: Supernatural

Postprzez Shedao Shai » środa, 9 wrz 2009, 21:26

heheh jak to dobrze nie mieć telewizora w pokoju, ile dramatów się oszczędza :D
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez AreQ_BAH » środa, 9 wrz 2009, 21:30

Lepiej mieć Tuner TV w kompie :D

Po obejrzeniu serialu napiszcie proszę, możliwie bez spoilerów co sądzicie o serialu :)
Edit - ja oczywiście oglądam i tak tragedie (jak będzie 4:0 to nawet tragikomedie :D)

Dziś jedynka zmaiast meczu puściła film:
http://www.filmweb.pl/f1283/Po%C5%BCegn ... C4%85,1985 ;-)
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez Bostonq » środa, 9 wrz 2009, 21:41

Piłką się nie interesuję, więc nie miałem dylematów :) A jak zobaczyłem w przerwie na reklamy wynik, utwierdziłem się w przekonaniu, że nic nie tracę.

Serial jest moim zdaniem dobry. W kontekście polskich seriali - miejscami nawet bardzo. Ktoś odrobił lekcję w zakresie zdjęć i da się oglądać niektóre sceny z niekłamaną przyjemnością (choćby sceny w deszczu, parę ujawnień Nieznajomego).

Kamera działa inaczej niż w typowym polskim serialu, czuć szerszy "oddech", większą wolę eksperymentowania z obrazem. Co ważne, dialogi są niezłe, bo ... nie ma ich za dużo :) Serial nie jest przegadany, nie dopowiada się wszystkiego do końca, a to, co się mówi, nie jest tak sztuczne (pomijam kwestie Nieznajomego, bo one jakby z założenia są trochę "napuszone").

Sama fabuła - przynajmniej mnie - zaciekawia, wciąga. Tu widać kolejną naukę z seriali amerykańskich - wprowadzić parę tajemnic, wrzucić bohatera w dziwaczną sytuację i te proste środki okazują się być dość skuteczne.

Obawiałem się Adamczyka - a tu proszę, jest przekonujący w swojej roli, naturalny, można go polubić. Fajną rolę ma Andrzej Grabowski - wyciszoną. No i z jego udziałem mamy najlepszą scenę w odcinku - czyli początkową. Bardzo dobrze zrealizowany mini-horror. A po nim jest całkiem niezła, co ważne, krótka i klimatyczny czołówka.

Ogólnie jestem zadowolony, na pewno w przyszłą środę zasiądę przed ekranem, może nie jest to dzieło epokowe, ale coś w sobie ma. A to już sporo.
Bostonq

Postprzez Steryd » czwartek, 10 wrz 2009, 14:44

Drugi odcinek już jest.
Steryd

Następna strona

Powrót do Horror, Paranormal.