Facebook
   Google+
   Twitter

Grimm (2011)(NBC)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Grimm (2011)(NBC)

Postprzez gracek17 » sobota, 4 cze 2011, 07:31

Obrazek
Baśnie braci Grimm, kto o nich nie słyszał, mało kto albo nawet nikt. Co by było gdyby te historie w pewnym sensie stały się prawdziwe... hmm? Na taki absurdalny, niczym rodem ze snu wariata pomyśle stworzono serial o policjantach walczących z bajkowymi czarnymi charakterami. Tytuł owego serialu brzmi Grimm, prawda, że oryginalnie :D . Emisja na NBC

Główną rolę, detektywa, który nagle zaczyna widzieć bajkowe stwory, zagra David Giuntoli, zaś ostatnio pojawiła się informacja o Silasie Weiru Mitchellu, który wcieli się w rolę wilkołaka... na diecie. W pilocie zobaczymy także dwoje innych aktorów - są to Russell Hornsby i Bitsie Tulloch.

IMDB FILMWEB
gracek17

Postprzez najphil » sobota, 4 cze 2011, 08:46

Tłumaczyć będzie Moniuska. Dziewczyna już się nie może doczekać ;D
ObrazekObrazek
najphil
Expert
Expert

Postprzez asd » sobota, 4 cze 2011, 09:59

Mało kto wie ale baśnie braci Grimm to nie były bajki dla dzieci. To w większości historie z dreszczykiem pełne strachów i grozy. Z czasem zostały "zmiękczone" i uznane za bajki dla dzieci (kto nie wierzy niech poczyta stare wydania tych baśni - nie nadają się do czytania dzieciom).

Z przyjemnością się zabiorę za ten serial - dobra propozycja :ok
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez lubie_kiedy » sobota, 4 cze 2011, 10:39

Bardzo nowatorskie podejście do tematu. Co prawda z NBC żaden serial nie przypadł mi do gustu, ale może ten coś zmieni..
Premiera na jesień?
lubie_kiedy

Postprzez gracek17 » sobota, 4 cze 2011, 12:23

Tak, nie znam dokładnej daty premiery, ale na 100% na jesień :)
gracek17

Postprzez lycien » środa, 7 wrz 2011, 13:45

Brzmi tak głupio, że może być dobre. raczej tego nie będę oglądał, chyba , że przetrwa sezon. A wśród dziennikarzy ten serial jest numer 1 jeśli idzie o produkcję, która może zostać anulowana tuż po starcie.
lycien
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Postprzez asd » środa, 7 wrz 2011, 15:00

Może nie musi - ważne że tematyka jest innowacyjna i stąd ta ekscytacja.
Osobiście lubię takie nowinki! - lepsze to niż powielanie oklepanych, typowych kryminałów, komedii, itd...
asd
Expert
Expert

Postprzez AreQ_BAH » środa, 7 wrz 2011, 18:35

Mnie pomysł też się bardzo podoba. oby i wykonanie było odpowiednie.
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez asd » wtorek, 25 paź 2011, 21:54

Obrazek
Grimm

Przedpremierowy pilot już dostępny - oby był dobry! - zabieram się za oglądanie...
asd
Expert
Expert

Postprzez AreQ_BAH » środa, 26 paź 2011, 07:53

ściągnąłem, przejrzałem pobieżnie i miałem oglądać... gdy się zorientowałem że to pre-air:P. Ja poczekam na "pełną wersję". Na pewno to co widziałem zachęca do obejrzenia i oceny.
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez Shen » środa, 26 paź 2011, 08:49

Ciekawe podejście do tematu. Pierwszy odcinek mi się podobał, zobaczymy jak dalej fabuła się rozwinie.
Shen

Postprzez asd » środa, 26 paź 2011, 19:00

Świetny odcinek :ok
Interesująca fabuła, świetne wykonanie no i serial ma swój klimacik. Oglądając w środku nocy ze słuchawkami na uszach kilka razy serial mnie odrobinę przestraszył...
[spoiler](np. kiedy tak szybko panienka od joggingu została zaatakowana albo jak wilkor wyskoczył przez szybę...)[/spoiler] Na uwagę zasługuje też świetnie dobrana muzyczka - nie, nie mówię o Eurythmics tylko o tych "smyczkach" i nastrojowych samplach.
Również sceny "komputerowe" są idealnie zrobione - nie ma się do czego przyczepić.
No i te baśnie... - pierwszy odcinek można by zatytułować [spoiler]"Czerwony Kapturek"[/spoiler] :D
W końcu coś naprawdę interesującego w dziedzinie "z dreszczykiem" :star :star :star :star :star :star :ok
asd
Expert
Expert

Postprzez Shen » środa, 26 paź 2011, 19:59

Szkoda tylko że poszli na łatwiznę jak w supernatural i na dobrą sprawę potworki to ludzie. Z drugiej strony tutaj ma to większy sens bo mamy policjanta w roli głównej. Trudno żeby po lasach czy coś śmigał w wolnych chwilach.
Shen

Postprzez najphil » czwartek, 27 paź 2011, 11:17

Kompletnie nie rozumiem waszych zachwytów. Pomijam fakt, że to już wszystko było. Pomijam również, znudzenie klimatami rodem z SN, czy Archiwum X. Ale to aktorstwo i sam fakt, że to kolejny serial 1 do 1 (jeden odcinek - jedna historia), zniechęciło mnie skutecznie.

Poza tym, co to za mroczny klimat, kiedy wilkołak wygląda jakby miał gumową maskę szympansa na łbie, a mieszka w jakiejś już zupełnie bajkowej chatce w środku lasu - ciekawe, kto mu dał pozwolenie na jej budowę, skoro w USA wszystkie lasy są pod ścisłą ochroną.

W tych rejonach będzie się obracał także serial "Once Upon A Time", mam nadzieję, że będzie lepszy.
ObrazekObrazek
najphil
Expert
Expert

Postprzez lubie_kiedy » czwartek, 27 paź 2011, 11:28

Po pierwszym odcinku nie mam zdania. Dam mu jeszcze szansę.
Na pewno duży plus za Sweet Dreams, uwielbiam :D
lubie_kiedy

Postprzez Brita » czwartek, 27 paź 2011, 14:49

najphil napisał(a):Kompletnie nie rozumiem waszych zachwytów. Pomijam fakt, że to już wszystko było. Pomijam również, znudzenie klimatami rodem z SN, czy Archiwum X. Ale to aktorstwo i sam fakt, że to kolejny serial 1 do 1 (jeden odcinek - jedna historia), zniechęciło mnie skutecznie.

Poza tym, co to za mroczny klimat, kiedy wilkołak wygląda jakby miał gumową maskę szympansa na łbie, a mieszka w jakiejś już zupełnie bajkowej chatce w środku lasu - ciekawe, kto mu dał pozwolenie na jej budowę, skoro w USA wszystkie lasy są pod ścisłą ochroną.

W tych rejonach będzie się obracał także serial "Once Upon A Time", mam nadzieję, że będzie lepszy.

Mi własnie ten bajkowy klimat bardzo się podoba ta chatka była urocza a para policjantów budzi sympatie, napewno będę oglądać dalsze odcinki :)
Brita

Postprzez mick22 » czwartek, 27 paź 2011, 19:17

Mnie nie zachwycił także, o dziwo bardziej podoba mi się wspomniany wyżej "Once Upon a Time". Choć rzucę okiem na drugi odcinek żeby ocenić czy się poprawi czy dać sobie spokój.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez asd » poniedziałek, 5 gru 2011, 08:02

Grimm dosyć szybko mnie zmęczył - po czwartym odcinku jakoś niezbyt chce mi się zabierać za kolejny. Niby wszystko jest ok ale razi mnie trochę naiwność patrząc z pewnej perspektywy...
Mianowicie facet pracuje na jednym posterunku w jakiejś mniejszej mieścinie - jaki więc jest zakres jego działania? - no właśnie - niewielki. Gdyby więc tyle dziwnych zjawisk działo się w tak małym obrębie sprawę przejęli by federalni...
Wiem, że to drobny niuansik ale to kolejna cegiełka dołożona do całości...
asd
Expert
Expert

Postprzez Shen » poniedziałek, 5 gru 2011, 13:31

Ja odpadłem po odcinku z pszczołami, dla mnie to takie biedniejsze supernatural.
Shen

Postprzez mick22 » poniedziałek, 5 gru 2011, 22:45

Ja po odcinku z niedźwiedziem to chyba 2 odcinek był, nie polecam.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Następna strona

Powrót do Horror, Paranormal.