Facebook
   Google+
   Twitter

True Blood

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

True Blood

Postprzez panjandrum » wtorek, 29 lip 2008, 10:40

True Blood (2008)
gatunek: Dramat , Fantasy , Horror , Sci-Fi

obrazek

OPIS:
Historia Sookie Stackhouse, barmanki żyjącej w Louisianie, która potrafi czytać w ludzkich myślach. Pewnego dnia jej życie zostaje wywrócone do góry nogami, gdy Wampir Bill, wchodzi do miejsca jej pracy -dzieje się to w dwa lata po tym, jak wampiry "wychodzą z trumien" w publicznej telewizji.
(źródło: filmweb.pl)
Umiejąca czytać w myślach Sookie Stackhouse lubi przebywać wśród wampirów, jako że ich myśli są dla niej nieczytelne. Razem ze swoim bratem Jasonem była wychowana przez babcię, po śmierci rodziców w powodzi. Sookie stara się zachować swoje zdolności telepatyczne w tajemnicy. Własne sekrety ma także Sam Merlotte, właściciel baru, w którym Sookie pracuje jako barmanka.
(źródło: filmweb.pl)

NAPISY:
Do 1x00 preair, ale będą robione na bieżąco po premierze.
True.Blood.1x00.PREAIR.DVDSCR.XviD-MEDIEVAL

INFO:
Jest to najnowsza produkcja HBO, z premierą 7 września. Za reżyserie i scenariusz odpowiada Alan Ball (Six Feet Under, American Beauty) czyli serial może być naprawdę dobry. W głównej roli Anna Paquin (X-Men).

Czekam na opinie. Pozdrawiam.
panjandrum
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Postprzez AScarlett » wtorek, 29 lip 2008, 11:01

Jako że uwielbiam wszystko o wampirach na 100% ściągnę. Jesli nie będzie wersji asd to w 350. Na razie poczekam, bo mam kilka rzeczy bo obejrzenia, ale nowy serial do obejrzenia już stoi w kolejce :D
AScarlett

Postprzez ogame » wtorek, 29 lip 2008, 11:20

tak samo jak AScarlett :D Czekam az ktos wyda w asd...zapowiada sie ciekawie. Mam nadzieje ze bedzie lepsze niz buffy czy monlight :)
ogame

Postprzez Brita_ » wtorek, 29 lip 2008, 11:40

ja tez napewno ogladne bo to moja ulubiona tematyka :D
Brita_

Postprzez fluid » wtorek, 29 lip 2008, 11:59

jako ze mam mozna powiedizec tutaj monopol na seriale o wampirach to nie powinno nikogo dziwic ze dokladnie - Wto Lip 01, 2008 20:09 sobie ten serial zarezerwowalem :D
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
fluid
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko

Postprzez atathoth » wtorek, 29 lip 2008, 12:12

a moze skusze sie na serial o wampirach? :) tez czekam!

Ale jak ja nie lubie tej Anne Paquin! Czemu ona?!!
atathoth
maniak serialowy
maniak serialowy

Postprzez dukekubas » wtorek, 29 lip 2008, 12:53

czemu ona? bo ja ją lubię;p
dukekubas

Postprzez Brita_ » wtorek, 29 lip 2008, 12:59

fluid napisał(a):jako ze mam mozna powiedizec tutaj monopol na seriale o wampirach to nie powinno nikogo dziwic ze dokladnie - Wto Lip 01, 2008 20:09 sobie ten serial zarezerwowalem :D

grzeczny fluidek :D
Brita_

Postprzez Gość » wtorek, 29 lip 2008, 12:59

Pobrałem kilka dni temu pierwszy odcinek, jako że lubie seriale o wampirach. Mnie się jakoś nie spodobał, wolałbym 2 sezon moonlight. Szkoda że nie będzie.
Gość

Postprzez atathoth » wtorek, 29 lip 2008, 16:16

Brita napisał(a):
fluid napisał(a):jako ze mam mozna powiedizec tutaj monopol na seriale o wampirach to nie powinno nikogo dziwic ze dokladnie - Wto Lip 01, 2008 20:09 sobie ten serial zarezerwowalem :D

grzeczny fluidek :D

hahaha :D :D oj grzeczny grzeczny
atathoth
maniak serialowy
maniak serialowy

Postprzez asd » poniedziałek, 4 sie 2008, 10:14

To może opisik ktoś stworzy?
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez fluid » poniedziałek, 4 sie 2008, 12:04

To może opisik ktoś stworzy?

ciezko napisac opis po jednym odcinku i do tego pilotowym
ja na pewno sie o to nei pokusze i raczej trzeba bedzie poczekac do emisji kilku odcinkow
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
fluid
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko

Postprzez neotps » środa, 20 sie 2008, 23:51

Obejrzałem preair True Blood i powiem tyle, że jak dla mnie to totalne dno. Zaczynając od aktorów, którzy z aktorstwem chyba za wiele wspólnego nie mają, główna bohaterka sama nie wie co gra, czy idiotke, czy pseudo myślącą. Sama fabuła nie porywa, ot wampiry które się ujawniły i żyją w społeczeństwie z ludzmi pijąc syntetyczną krew.. Postać wampira przedstawiona jest jako albo mięczaka który lansuje się na tajemniczego i władczego, a kiedy przychodzi co do czego przegrywa z ludzmi jak antylopa z gepartem.
Nie wiem jak Wy, ale ja ten serial będę omijał z daleka...
neotps

Postprzez asd » czwartek, 21 sie 2008, 15:35

Jak dla mnie to już sam poniższy kawałek opisu sugeruje, że serial będzie mało poważny - chyba, że źle go zrozumiałem:

panjandrum napisał(a):-dzieje się to w dwa lata po tym, jak wampiry "wychodzą z trumien" w publicznej telewizji.

Jeśli dodam do tego moją ogólną niechęc do wampiryzmu, to ja również na pewno szerokim łukiem...
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez neotps » czwartek, 21 sie 2008, 19:30

xvidasd napisał(a):Jak dla mnie to już sam poniższy kawałek opisu sugeruje, że serial będzie mało poważny - chyba, że źle go zrozumiałem:

Ani to smieszne, ani powazne. Byle jakie. Jedyny serial z wampirami ktory przypadł mi do gustu był moonlight (muzyka/klimat/fabuła) który po 1 sezonie zdjeli, a szkoda.
neotps

Postprzez Shen » sobota, 13 wrz 2008, 16:50

to kiedy wstawisz pierwszy odcinek?
Shen

Postprzez Pawel » piątek, 19 wrz 2008, 09:37

Po dwóch odcinkach True Blood uważam za naprawdę bardzo dobry serial. W USA doceniony przez krytyków jako jeden z najlepszych nowych seriali tv. Dostał już także zielone światło na drugi sezon od HBO.
Pawel

Postprzez beata101 » piątek, 19 wrz 2008, 11:19

A mnie się zdecydowanie nie podobał, taki Harlekinek dla dorosłych...główna bohaterka ( co za idiotyczne imię Sookie :D ) jakaś taka nieskręcona, wampir niby taki mocny i super, a daje się podejść pierwszemu lepszemu fajtłapie... dla mnie scenariusz to totalna porażka, zreszta tak samo jak seria książek na której jest oparty pomysł serialu. Przeczytałam kawałek pierwszej i ...wymiękłam. :-(
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
beata101
wszyatko
wszyatko

Ulubiony Serial: Supernatural

Postprzez panjandrum » piątek, 19 wrz 2008, 12:12

Według mnie jest bardzo oryginalnie zrobiony i to jest w nim najlepsze. Ja bym się tu nie zagłębiał w sprawy realności w tego typu serialach. Bardzo dobra oprawa muzyczna, niezłe dialogi i wątek miłosny razem tworzą ciekawy klimat i gdyby nie aktorka grająca główną rolę ten serial mógłby być naprawdę dobry. Nie należy do moich ulubionych, ale o tym chyba już pisałem. Chciałem zwrócić uwagę na sporą ilość wulgaryzmów i seksu w tym serialu, co można zauważyć już oglądając czołówkę. Jest to duża różnica od innych tego typu, jak moonlight czy blood ties. Kojarzy mi się przez to trochę z filmem "Od zmierzchu aż do świtu" Tarantono. A czołówka i element muzyczny tego serialu z "Urodzeni mordercy" Stona. Ale to tylko moje spostrzeżenie :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
panjandrum
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Postprzez PaulinAna » piątek, 19 wrz 2008, 15:17

Mnie osobiście ten serial nie wciągnął tak jak Blood Ties czy Moonlight , jest w nim za mało akcji , a jak się już coś zaczyna dziać to : BACH i koniec odcinka . Ciekawe postacie 2-go-planowe są za mało eksponowane. Nie wspominając o naiwności niektórych osób i sytuacji , całkowicie odrealnionych. Fakt, mają kilka nowych spojrzeń na sprawe , ale to nie rekampensuje w.w. niedociągnięć.
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
PaulinAna
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Następna strona

Powrót do Horror, Paranormal.