Facebook
   Google+
   Twitter

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Postprzez An25driu » czwartek, 19 lut 2009, 23:51

Lost [5x06] Obrazek
An25driu
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Postprzez beata101 » piątek, 20 lut 2009, 10:43

Po odcinku 6 ja mam z kolei pytanie, bo chyba przegapiłam :scratch:

[spoiler]Skąd w samolocie wzieli się Hugo i Sayid? Hugo siedział przecież w więzieniu , a Sayid skąd? Chyba że to będzie w następnym odcinku :scratch: [/spoiler]
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
beata101
wszyatko
wszyatko

Ulubiony Serial: Supernatural

Postprzez Alinoe5 » piątek, 20 lut 2009, 12:14

beata101 napisał(a):Po odcinku 6 ja mam z kolei pytanie, bo chyba przegapiłam :scratch:

[spoiler]Skąd w samolocie wzieli się Hugo i Sayid? Hugo siedział przecież w więzieniu , a Sayid skąd? Chyba że to będzie w następnym odcinku :scratch: [/spoiler]

[spoiler] Owszem. To skąd oni się tam wzięli będzie wyjaśnione w następnych odcinkach. [/spoiler]
Alinoe5

Postprzez Pepe » piątek, 20 lut 2009, 23:21

Nie wiem jak innym ale moim zdaniem serial wrócił na bardzo dobry poziom. Znów czekam na następne odcinki z niecierpliwością. Człowiek jakoś zaakceptował te zawirowania czasu, co tak naprawdę nie jest to nic szczególnego. Bohaterowie wszakże przemieszczają się w czasie ale w nim nie "brudzą" (jak to się ma w heroes) dzięki temu scenarzyści nie gmatwają i nie komplikują wątków. No i montaż odcinka już jest lepszy, od razu teraz jakoś wiadomo czy to przyszłość czy przeszłość. Powoli ale stanowczo i wyraźnie serial idzie z fabułą do przodu. Naprawdę miłe zaskoczenie.
Widać, że przydała się tutaj dłuższa przerwa na dopracowanie serialu, gdyż w przeciwieństwie do innych seriali, nowy sezon Lost nie zaczął się "na chama" w zeszłorocznej jesiennej ramówce
Pepe

Postprzez tehgoju » niedziela, 22 lut 2009, 11:49

[spoiler]Mam nadzieję, że teraz, kiedy rozbitkowie wrócili na wyspę, sezon stanie się ciekawszy.[/spoiler]
tehgoju

Postprzez bartek1 » czwartek, 26 lut 2009, 16:21

Tak nakombinowali w nowym epie ze przez wiekszosc odcinka nie wiedzialem o co chodzi....

Juz w 4 sezonie robili taki zabieg, czyli przedstawiali wydarzenia w taki sposob ze wkoncu nie wiadomo czy Ben i jego grupa to ci "dobrzy" czy Widmore.
Ogolnie ep moze byc ale na tle sezonu to przecietny
bartek1

Postprzez ana81 » czwartek, 26 lut 2009, 17:04

bartek1
Nakombinowali?
Nie zgadzam sie, ja mam wrażenie, że robi się coraz klarowniej.
Chyba, że dla Ciebie wszystko musi być białe lub czarne, a najlepiej to od razu niech w pierwszym odcinku wszystkie tajemnice rozwiążą... Chyba zbytnie przywiązanie do stereotypowego postrzegania postaci :-p
ana81

Postprzez bartek1 » czwartek, 26 lut 2009, 17:30

[spoiler]No a jak wyjasnisz teleportacje Locke'a?Juz nie mowiac o zmartwychstaniu.. Tutaj nigdy nic do konca nie bylo jasne ale bez przesady.
A co do rozwiazywania zagadek to narazie za wiele nie rozwiazali a na biezaco nowe dochodzą :P
Pozatym jest nowa ekipa na wyspie, spokojnie mogliby jakis spin-off zrobic, ale narazie nie do konca wiadomo co sie stalo ze starą bo nie poruszyli tego wątku poki co.Ale dobra nie ma sie o co spierać, Ty masz swoje zdanie a ja moje :)
[/spoiler]
"Chyba zbytnie przywiązanie do stereotypowego postrzegania postaci" - tzn jakie?
bartek1

Postprzez ana81 » czwartek, 26 lut 2009, 17:40

Rozumiem, że odnosisz się do 5x07?
Ja na bieżąco oglądam, ale te wstawiane na forum.
Więc jeśli Twój spoiler jest związany z kolejnym epizodem, to skomentuję to jak nadrobię zaległości :-p
ana81

Postprzez bartek1 » czwartek, 26 lut 2009, 18:12

Nom ja odnosze sie do 5x07(wyszedl dzisiaj rano) ale najnowszy wstawiony tutaj to 5x06 z tego co widze. Studiuje j. angielski i jedna z (niewielu) zalet jest to ze moge poogladac seriale bez czekania na napisy.
Co do 5x06 to nie ma sie co spierac bo byl ok :)
Wyglada na to ze niechcacy ci zrobilem maly spoiler 5x07 wiec sorki :/
bartek1

Postprzez sacardo » czwartek, 26 lut 2009, 21:57

hmm Lost w erze upadku Prisona i Heroes naprawde wymiata na maxa

[spoiler]John Locke i jego historia poprostu powalaja...Ben to taki lostowy Sylar raz dobry raz zly... kazdy odcinek lepszy od poprzedniego...powoli zaczyna sie robic maly galimatias, ktory znajdzie rozwiazanie w ostatnich odcinkach[/spoiler]
sacardo

Postprzez An25driu » piątek, 27 lut 2009, 00:37

Lost [5x07] Obrazek
An25driu
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Postprzez Gawith » piątek, 27 lut 2009, 11:36

Nowy odcinek cienki i nudny jak cholera :) może i załatał kilka kolejnych dziurek w całej historii ale co się wynudziłem to moje ;) choć końcówka zapowiada, że kolejny odcinek może być już niezły :D
Gawith
większość oglądam
większość oglądam

Postprzez Alinoe5 » piątek, 27 lut 2009, 11:50

Ostatni odcinek wymiata moim zdaniem. Niewiadomo do końca kto jest tym dobrym a kto tym złym. A może nie ma takich? I wszyscy są w odcieniach szarości??
[spoiler]Fakt, że Ben zabija Locka mnie osobiście zwalił z fotela[/spoiler]
Na tvtom dałem mu maksa czyli 10/10.
Ale każdy ma swój pogląd i wrażenia :)... na szczęście :)
Alinoe5

Postprzez Shedao Shai » piątek, 27 lut 2009, 22:13

Wrażenia po Lost [5x07] The Life and Death of Jeremy Bentham:

Loście, kocham cię. Ale czad, ja nie mogę.

[spoiler]John Locke, mój ulubiony bohater, wrócił z martwych. Rozwiązali w pozytywny sposób kwestię która mnie męczyła od końcówki 4 sezonu. [/spoiler]

Jedynym minusem tego jest fakt, że teraz będzie odcinek o O6, nie o Locke'u... a ja już się nie będę mógł doczekać pociągnięcia jego linii fabularnej. Mogliby zrobić teraz już do końca same odcinki o nim. :D
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez zmora » piątek, 27 lut 2009, 22:54

[spoiler]Liczy sie to że lock zmartwychwstał , ale to było do przewidzenia.

Nie wiadomo tak naprawdę dla kogo pracują Casear i Ilana. Zwłaszcza ona, niby eskortowała "terrorystę" Sayida, a teraz ją za bardzo nie interesuje, że Kapitan Arab gdzieś zniknął.

Podobało mi się że scenarzyści ukazali w innym świetle zarówno Bena i Widmora. Widmor przecież był potworem zdolnym do wszystkiego. Tu nagle został ukazany jako troskliwy dziadzio. Ben z kolei to morderca nie znający skrupółow. Miał zamiar wyciągnąć jakieś ważne informacje od Johna. Dlatego nie pozwolił mu się zabić. Ten okazał się łatwowierny i zdradził najważniejszą rzecz Benowi - sposób, a raczej osobę która wie jak wrócić na wyspę. To Bena zadowoliło i mógł się pozbyć Johna. Jak widać nie spodziewał się, że Johna będzie trzeba zabrać. Takie info musiał dopiero dostać od Eloise Hawking.
Ciekawe Czy Lock wybaczy Benowi :)

[/spoiler]
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
zmora
znam się
znam się

Postprzez Bostonq » sobota, 28 lut 2009, 14:45

Może ktoś nie widział jeszcze, a chce poznać wyjaśnienie największych tajemnic "Lost". Tylko na własną odpowiedzialność ;)

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... st___.html

:D
Bostonq

Postprzez Mr.Wolf » sobota, 28 lut 2009, 15:34

Bostonq napisał(a):Może ktoś nie widział jeszcze, a chce poznać wyjaśnienie największych tajemnic "Lost". Tylko na własną odpowiedzialność ;)

Ahah oglądałem to wczoraj. Najlepsze jest przetłumaczenie nazwiska Bena :D
Widać było po nich że oni sami nie mogli utrzymać powagi ;D.
Mr.Wolf

Postprzez sacardo » niedziela, 1 mar 2009, 13:20

a najlepszy z tego wszystkiego jest powalający tekst Bena na końcu :D
sacardo

Postprzez Alinoe5 » niedziela, 1 mar 2009, 13:42

Bostonq napisał(a):Może ktoś nie widział jeszcze, a chce poznać wyjaśnienie największych tajemnic "Lost". Tylko na własną odpowiedzialność ;)

Naprawdę, super :grin: :D
Alinoe5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horror, Paranormal.