Facebook
   Google+
   Twitter

Naznaczony (polski serial)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Postprzez AreQ_BAH » czwartek, 10 wrz 2009, 15:11

Fajnie a gdzie? Jak masz linki - nawet do torrentów prosze o PW z nimi :)
Ja jakoś nie mogę znaleźć:|
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez asd » czwartek, 10 wrz 2009, 15:24

Mamy również angielskie napisy do naznaczonego... Czy serial jest godny wyjątku i nadaje siędo wystawienia? Jak sądzicie?
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez grego1980 » czwartek, 10 wrz 2009, 15:31

AreQ_BAH napisał(a):Fajnie a gdzie? Jak masz linki - nawet do torrentów prosze o PW z nimi :)
Ja jakoś nie mogę znaleźć:|

jest dostepny na www.plejada.pl jeśli się zapłaci oczywiście
pierwszy dostepny za darmo

po pierwszych bardzo dobrych opiniach na stronie www.popcorner.pl
nastroje troche opadły po wyłapaniu kilku wpadek
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... cinka.html

trzeba bedzie samemu zobaczyc i ocenic
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
grego1980
Expert
Expert

Ulubiony Serial: 2 i pół

Postprzez Bostonq » czwartek, 10 wrz 2009, 15:39

Jeśli chodzi o te wpadki, to większość z nich nie jest wpadkami, a wynika ze scenariusza, którego dalszego ciągu nie znamy. Niektóre rzeczywiście są elementami zbędnymi, ale jakoś szczególnie nie przeszkadzają :)

Jeśli chodzi o "wyjątek" i wystawienie polskiego serialu - to mimo iż na pewno jest tego wart - jestem przeciw, bo precedens lubi przeradzać się w stałość, a poza tym nikomu niepotrzebny jest spór z TVN, który bardzo lubi dbać o swoje produkcje (usuwanie z Youtube, itp.).
Bostonq

Postprzez asd » czwartek, 10 wrz 2009, 15:46

Ostatnio edytowano czwartek, 10 wrz 2009, 15:48 przez asd, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez Brita_ » czwartek, 10 wrz 2009, 15:47

xvidasd napisał(a):Mamy również angielskie napisy do naznaczonego... Czy serial jest godny wyjątku i nadaje siędo wystawienia? Jak sądzicie?

Uwazam, ze nie powinien byc wystawiany, takie zasady sa od lat i nie warto ich lamac nawet dla dobrego serialu.
Brita_

Postprzez Krzychu » czwartek, 10 wrz 2009, 16:09

Brita napisał(a):
xvidasd napisał(a):Mamy również angielskie napisy do naznaczonego... Czy serial jest godny wyjątku i nadaje siędo wystawienia? Jak sądzicie?

Uwazam, ze nie powinien byc wystawiany, takie zasady sa od lat i nie warto ich lamac nawet dla dobrego serialu.

w zupelnosci sie zgadzam z Brita
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Krzychu
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez Bostonq » czwartek, 10 wrz 2009, 16:10

Dokładnie. Tym bardziej, że są i lepsze - "Ekipa", "Pitbull", "Glina", a ich nie wystawiamy. Taki "Pitbull" ze swoją surowością i autentycznością mógłby cieszyć się popularnością u odbiorców zachodnich. "Ekipa" to w ogóle liga spokojnie europejska. "Naznaczony" to serial niezły, ale nie ma powodu, by łamać konsekwentną zasadę.
Bostonq

Postprzez Shedao Shai » czwartek, 10 wrz 2009, 17:21

Tey, niech mi ktoś zapoda jakiegoś rozsądnego torrenta, 350 mb? Bo jak na razie znalazłem same albo rmvb (bleeeee) albo jakieś wersje po 100-200 mb :/
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez Brita_ » czwartek, 10 wrz 2009, 17:30

Nie rozumiem dlaczego sie tak bardzo upierasz??
Bez sensu wystawiac bo niedlugo bedzie coraz wiecej takich wyjatkow.
XviDasd to swietna marka i nie ma sensu nic zmieniac.
Naznaczony to dobry serial POLSKI jednak porownujac do zagranicznych to zwykla kupa
Brita_

Postprzez Lisu11 » czwartek, 10 wrz 2009, 17:49

Brita napisał(a):Naznaczony to dobry serial POLSKI jednak porownujac do zagranicznych to zwykla kupa

Bez przesady mi się bardzo podobało. Jestem mile zaskoczony Adamczykiem bo myślałem że będę cały czas oglądał papieża(jak np. w mirrors widziałem Jacka Bauera), a tu się okazało, że on jednak potrafi inaczej zagrać. Jedyny minus moim zdaniem to ta córka zero gry aktorskiej, mam nadzieję że później będzie o niej mniej. Jak na razie jest całkiem nieźle.

@Bostonq ładnie to ujął. Poza tym wydaje mi się(i mam taką nadzieję) że w Polsce zacznie się niedługo "roić" od tego typu produkcji
Lisu11
Expert
Expert

Postprzez Bostonq » czwartek, 10 wrz 2009, 17:50

Oj, Brita, Brita :) Nie taka znowuż "kupa", poza tym można znaleźć chyba lepsze określenie :)

Takich "kup" można by wskazać sporo i w serialografii amerykańskiej czy europejskiej. Owszem, to nie jest serial na miarę tych wybitnych zagranicznych, ale już na jakiejś średniej półce, na samym jej dole (a może i wyżej) by się zmieścił :) Historia jest kliszą, to prawda, ale kliszą dość wdzięcznie podaną. Zdjęcia są dobre, widać spory budżet produkcji, nie ma tandety tak charakterystycznej dla seriali spod znaku "Na Wspólnej", aktorzy grają inaczej, naprawdę jest na czym zawiesić oko i umysł.
Bostonq

Postprzez Shedao Shai » czwartek, 10 wrz 2009, 17:55

(Brita, dzięki, ale chodziło mi o torrenta)
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez Brita_ » czwartek, 10 wrz 2009, 18:37

@Bostonq oczywiscie masz racje, jednak seriale typu "na wspolnej" sa okreslane mianem oper mydlanych wiec to troszku inny gatunek niz naznaczony :)
Jak juz wspomnialam wyzej mi tez sie serial podoba, jednak nie ekscytuje sie nim tak bardzo bo po pierwsze nie wiadomo co bedzie dalej po drugie jest w nim sporo sztucznosci (wspomniana Natka i ten facet w kapeluszu)
Nazywajac go kupa wyolbrzymilam i "ukwiecilam" specjalnie poniewaz uwazam ze pomysl wystawienia go jest mało trafiony ;)
Poczekajmy z wyrokami przynajmniej do polowy sezonu, zobaczymy co wyjdzie i jak historia bedzie dalej poprowadzona, choc nawet jesli okaze sie super wyjatkowym serialem to nadal bede na nie jesli chodzi o wystawienie go :-p
Brita_

Postprzez Bostonq » czwartek, 10 wrz 2009, 18:43

Oczywiście, ja również nadal będę przeciwny :)

Generalnie wygląda na to, że każdy odcinek to będzie z jednej strony osobna opowieść o działaniach bohatera na rzecz innego człowieka, a z drugiej rozwijać się powinna historia samego matematyka. No i pewnie, że trzeba poczekać, bo diabli wiedzą, co tam scenarzyści zmajstrowali, choć głosy w necie odnośnie drugiego odcinka są pozytywne. Ale będę czekał twardo do przyszłej środy :)
Bostonq

Postprzez Lisu11 » czwartek, 10 wrz 2009, 20:44

jestem świeżo po 2 odcinku i jest on lepszy od poprzedniego. Po mimo że nie ma w nim zbyt wiele akcji(dopiero na koncu) to i tak napięcie jest, a brakowało go troche w 1 epie
Lisu11
Expert
Expert

Postprzez tuchaj » wtorek, 15 wrz 2009, 20:10

A ja proponuje wystawić jeśli będą robione angielskie napisy do następnych odcinków, wtedy nie był by to żaden wyjątek, przecież są już na stronie seriale nieangielskojezyczne (czeskie, japońskie, chińskie), to czemu nie miało by być polskich.
tuchaj

Postprzez Brita_ » wtorek, 15 wrz 2009, 22:05

tuchaj napisał(a):A ja proponuje wystawić jeśli będą robione angielskie napisy do następnych odcinków, wtedy nie był by to żaden wyjątek, przecież są już na stronie seriale nieangielskojezyczne (czeskie, japońskie, chińskie), to czemu nie miało by być polskich.

Duzo juz bylo o tym dlaczego nie polskie....
Mysle ze tak juz pozostanie na zawsze (czemu bede kibicowac do ostatniej kropli krwi :-p )
Brita_

Postprzez Bostonq » sobota, 19 wrz 2009, 00:25

Odcinek drugi bardzo dobry (oglądałem z opóźnieniem, bo zapomniałem w telewizorze zobaczyć). To jest naprawdę produkcja, która głęboko różni się od większości polskich produkcji "głównego nurtu" (ostatni raz napiszę, że nadal nie jest "Naznaczony" lepszy od "Ekipy", "Pitbulla" i "Gliny" - to są seriale znakomite, mogące bez kompleksów konkurować z zagranicznymi - serial z Piotrem Adamczykiem nadal jest jakby w połowie drogi, no może nawet w 60% :) ) - typu "Twarzą w twarz" (też TVN), "Fala zbrodni" (Polsat), że o żenujących "dziełach" typu "Pierwsza miłość" w ogóle nie wspomnę :)

Zdjęcia, ujęcia, pomysł na fabułę, tematyka ([spoiler] np. pedofilia w tym epizodzie i wątek zemsty, miejscami całkiem drastyczny jak na polskie standardy serialu, który puszczany jest o 21.30[/spoiler]), aktorstwo - może to wszystko jeszcze nie jest doskonale zrównoważone, ale widać wyraźne starania, by serial nie był dla idiotów, ale dla widza, który oczekuje czegoś więcej od telewizji, niż tylko prostackiej rozrywki. I lubi, jak kamera trochę zboczy z utartego szlaku filmowania i pokaże np. świetne ujęcie zamglonej leśnej drogi, albo bohatera "wychodzącego" z koszmaru - sam początek, znowu kapitalny, jak w pierwszym epizodzie.

Zarówno główna historia - matematyka i jego rodziny - jak i ta, która dzieje się obok - czyli bardzo smutna opowieść o mężczyźnie, który stracił żonę i córkę - tworzą całość, którą naprawdę warto zobaczyć. Bo chyba taka już będzie konstrukcja odcinków - tajemnica głównego bohatera, plus działania Nieznajomego względem innych ludzi. Mi się to podoba, daje sporo możliwości fabularnych.

Przy okazji przenoszę temat - jak zapowiadałem - do działu rozmów o serialach. Choć się nie pojawi u nas - jak żaden inny serial polski, więc proszę nie kontynuować tego wątku - myślę, że warto o nim rozmawiać, jak o każdym innym :)
Bostonq

Postprzez Lisu11 » sobota, 19 wrz 2009, 10:34

trzeci odcinek wydaje się trochę na siłe przedłużany mogliby się uwinąć w 30 minut a pozostałe 10 wypełnić jeszcze wątkiem głównym, ale za to znowu niezła końcówka :-]
Lisu11
Expert
Expert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horror, Paranormal.