Epguides
Filmweb
IMDB
Umieszczam ten serial w propozycjach, aczkolwiek ze świadomością, że to bardziej wskazanie na ciekawą produkcję, niż realna szansa na jego obejrzenie w całości, gdyż serial składa się z czterech sezonów, a napisy znalazłem do ... pierwszych sześciu odcinków. Smutne

Jeśli chodzi o torrenty, to są w sieci dostępne - i najwyraźniej "żywe" - wszystkie 4 sezony.
Serialu nie widziałem, zainteresował mnie przy okazji "Criminal Minds", z którym zdaje się mieć trochę wspólnego, więc opis podaję za Filmwebem:
- Kod: Zaznacz cały
"Serial utrzymany w mrocznym klimacie. Dr. Samantha Waters (Ally Walker) przez wiele lat pracowała z grupą agentów z FBI zajmującą się głównie seryjnymi mordercami, opracowywała portrety psychologiczne. Jej wiedza i niezwykłe zdolności pomogły ująć nie jednego groźnego przestępcę. Samanta była na tropie wyjątkowo okrutnego i bardzo inteligentnego zabójcy, Jacka. On bardzo cenił sobie tak bystrego przeciwnika, jednak, gdy zbliżyła się zbyt blisko, w bezwzględny sposób zabił jej męża. Samatna rzuciła pracę, by chronić jedyną córkę. Po kilku latach Jack znowu powraca, chce sprowokować Sam, by podjęła wyzwanie i wróciła do "gry". Były szef i bliski przyjaciel, Malone (Robert Davi) namawia Sam do powrotu, paradoksalnie tylko to zapewni jej i córce bezpieczeństwo. Tymczasem Jack uderza bardzo blisko..."