Facebook
   Google+
   Twitter

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Postprzez mrevil0 » piątek, 2 kwi 2010, 07:58

nie wiem jak was ale mnie w loscie denerwuja niescislosci jak w ostatnim odcinku [spoiler] przeciez kwonowie byli małżenstwem (jacob byl na ich weselu) wiec dlaczego w tej alternatywnej przyszłosci okazuje sie ze dolatuja do stanow i nie sa!!! [/spoiler]
po czyms takim nie wiem produkujacy serial wiedza co sie w nim dzieje jeszcze:) ale tak naprawde robi sie glupio a nie smiesznie
mrevil0

Postprzez marrta.raf » piątek, 2 kwi 2010, 10:47

No ja również uważam, że troche chyba się już sami pogubili, może jeszcze wyjaśnią nam w kolejnych odcinak o co im chodzi ;)
marrta.raf

Postprzez Bostonq » piątek, 2 kwi 2010, 11:24

Nie no, to akurat nie jest żadna nieścisłość. Po prostu w tej drugiej rzeczywistości sprawy mają się trochę inaczej niż w głównym wątku i dotyczy to wszystkich postaci :)
Bostonq

Postprzez mick22 » piątek, 2 kwi 2010, 13:13

Bostonq ma rację przecież przykładowo [spoiler]Kate na wyspie jest wolna a w alternatywnej rzeczywistości jest znowu zbiegiem,wcale się jej życie nie polepszyło. Tak się zastanawiam czy wszyscy oni nie żyją wiem, że to byłoby najgłupsze rozwiązanie. [/spoiler]
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez duzybumcyk » piątek, 2 kwi 2010, 14:35

najglupsze czy nie ale amerykanie oczywiscie nie wszyscy do najmadrzejszych nie naleza
duzybumcyk
spec
spec

Postprzez Shedao Shai » sobota, 3 kwi 2010, 01:43

No akurat kogo jak kogo, ale twórców Lostów bym głupkami nie nazwał. Jak rozumiem, panowie i panie jednopostowcy dzielą się z nami swoimi mądrościami żeby nabić posty do działu download. Na wypadek gdyby tak nie było, na Lostpedii jest cała strona gdzie wyszczególnione są różnice między OT (original timeline) i FST (flash-sideways timeline):

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Differe ... l_timeline

Bohaterowie żyją, było to wielokrotnie podkreślane w wywiadach itd.

Im więcej oglądam, tym bardziej obstawiam że Jacob i MIB to bracia. Czy to takie super czy nie, to sam nie wiem, ale oglądałem Ab Aeterno już parę razy i... jakoś tak, no. Takie mam przeczucie :smile:
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Ulubiony Serial: Battlestar Galactica

Postprzez duzybumcyk » sobota, 3 kwi 2010, 06:54

jesli sa bracmi to wszystko sprowadza sie do odwiecznej walki dobra ze zlem.nie bedzie to znowu odkrywcze i nowe.ale serial mi sie podoba.ogladam i zamierzam dotrwac do konca oby final mnie nie rozczarowal tak jak w heroes np lub prison break.miejmy nadzieje ze lost ma lepszych scenarzystow :rabbit:
duzybumcyk
spec
spec

Postprzez mick22 » sobota, 3 kwi 2010, 14:12

Do Shedao Shai nie jestem na tym forum żeby sobie posty nabijać, a po drugie większość seriali ściągam 350 mb i nie czekam na nasze forum jak wyjdzie pojedynczy odcinek lub cały sezon. To czy komuś się moje opinie podobają czy nie mało mnie to obchodzi, w końcu mamy wolność myśli.
Wiem że jest to mało prawdopodobne [spoiler]Tak się zastanawiam czy wszyscy oni nie żyją wiem, że to byłoby najgłupsze rozwiązanie.[/spoiler] , ale kiedyś oglądałem jakiś serial i twórcy sobie zakpili z ludzi robiąc idiotyczne rozwiązanie, a serial na owe się nie zanosił.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez Shedao Shai » sobota, 3 kwi 2010, 14:50

Widzę, że poczuwasz się do bycia jednopostowcem, skoro poczułeś że mój post był skierowany do ciebie ;)

Jak już pisałem - bohaterowie ŻYJĄ:

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Debunked_theories
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Postprzez mick22 » sobota, 3 kwi 2010, 15:39

Jeszcze 6 lub 7 odcinków miejmy nadzieję że zakończenie będzie sensowne a zarazem zaskakujące , w tym tygodniu główną postacią będzie [spoiler]Desmond[/spoiler]
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez duzybumcyk » sobota, 3 kwi 2010, 15:45

i juz sie na to ciesze uwielbiam jego angielski :D
duzybumcyk
spec
spec

Postprzez darnok87 » sobota, 3 kwi 2010, 16:50

ja rowniez, szkoda ze ostatnio tak rzadko go widzimy
darnok87

Postprzez mick22 » środa, 7 kwi 2010, 15:52

Jak dla mnie świetny odcinek

[spoiler]Jednak potwierdza się co mówili twórcy Desmond jest bardzo ważną postacią.
Ale po kolei : na wyspie Desmond ma być poddany eksperymentowi z elektromagnetyzmem, przeżywa go i widzi to co przeżył czy przeżyje(życie z Penny) ?. Desmond idzie z Sayidem żeby pokonać MIB, być może to będzie właśnie ofiara z jego strony, o czym mówił Widmore.

Poza wyspą jest zaufanym pracownikiem Widmora, ma wypadek z Charliem, pod wodą widzi akcję z hydry. Eloise jako jedyna wie dlaczego Desmond ma te wizje ale nie chce tego zdradzić. Widzimy że te dwie rzeczywistości się łączą(chyba rozwiało wątpliwości że przez wybuch mamy dwa równoległe światy biegnące jednocześnie) ,po eksperymencie się budzi , tak samo ocknął się po przywitaniu z Penny; Daniel muzyk ale dalej z umysłem fizyka mówi o bombie - czy ona wszystko zmieniła ? Desmond prosi Minkowskiego o listę pasażerów lotu 815. Pewnie w finale zobaczymy wszystkich bohaterów w jednym miejscu na wyspie i poza nią, a łącznikiem będzie właśnie Desmond. To tak na gorąco.

[/spoiler]
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez Bostonq » środa, 7 kwi 2010, 19:29

mick - przepraszam, ale muszę w końcu zapytać: dlaczego Ty streszczasz te wszystkie odcinki? Bo to trochę nielogiczne - Ci, co nie widzieli, nie zajrzą w spoiler, a Ci, co widzieli - już to wiedzą :) Doceniam zaangażowanie, ale nie mogę dociec przyczyny :) W żadnym razie nie czuj się urażony moim pytaniem, to czysta ciekawość :)
Bostonq

Postprzez asd » środa, 7 kwi 2010, 19:32

Ja np. nie oglądam - czasem z ciekawości poczytam co też tam się dzieje (czy odnaleźli już Boga? a może zaginiony przepis na buraczane muffinki?).
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez mick22 » środa, 7 kwi 2010, 19:46

Zawsze piszę na gorąco więc faktycznie zdaża mi się opisywać odcinek, widocznie przy Loście już tak mam, żebym się nie pogubił w fabule :D . Następnym razem będę pisał tylko wnioski . I nie gniewam się.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez Bostonq » środa, 7 kwi 2010, 20:10

No tak. I przynajmniej wiemy, że asd jednak śledzi fabułę ;) Więc może jednak warto streszczać :)
Bostonq

Postprzez tophor » środa, 7 kwi 2010, 22:32

xvidasd napisał(a):Ja np. nie oglądam - czasem z ciekawości poczytam co też tam się dzieje (czy odnaleźli już Boga? a może zaginiony przepis na buraczane muffinki?).

Dobre :)

@xvidasd: poprawcie ortografa w opisie kategorii tej sekcji:
błachy -> błahy

Pozdrawiam
tophor
witam
witam

Postprzez mick22 » czwartek, 8 kwi 2010, 09:36

Może specjalnie dla xvidasd zrobię streszczenie, odpowiem na nurtujące pytania dotyczące Boga czy muffinek przy okazji następnego odcinka, muszę się nad tym zastanowić :D
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez Shedao Shai » środa, 14 kwi 2010, 15:20

Ale urwał, ale to było dobre!!!

[spoiler]a właściwie to Ilana urwała :D ja cie jaki odcinek, oleeee, genialny. Pierwsze - śmierć Ilany - tak głupia, bezsensowna, totalny owned - zostałem z miną :O po tym i drugie - ta końcówka!! Jak? Czemu? Ja cie!

MIB jako Locke skrzywdził Desa w OT, więc Des potrącił Locke'a w FST. Ciekawe czy któryś z nich przeżył. Myślę że Desowi ten upadek wiele nie zrobił, wątpię żeby w taki sposób ukrócili jego wątek. Locke w FST...to już inna sprawa. Mam nadzieję że przeżyje. [/spoiler]

Genialny odcinek. Nie spodziewałem się że odcinek o Hurleyu może być taki dobry.

Ja! Chcę!! Więcej!!! :D
Shedao Shai
mało przepuszczam
mało przepuszczam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horror, Paranormal.