Facebook
   Google+
   Twitter

Happy Town

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

Happy Town

Postprzez piotr_cebo » sobota, 23 maja 2009, 13:43

Happy Town(2009)

Obrazek

produkcja: USA
gatunek: Dramat, Kryminał
data premiery: 2009

Opis:
Nowy serial kryminalny o małym miasteczku, w którym dochodzi do serii zbrodni. Serial ma być utrzymany w stylu "Miasteczka Twin Peaks". Narazie nie ma bliższych informacji, ani co do treści, ani co do daty emisji pierwszeo odcinka.

Linki:
ObrazekObrazekObrazek

Obrazek
piotr_cebo
Expert
Expert

Postprzez alvares » sobota, 23 maja 2009, 14:05

No może byc cos dobrego...
alvares

Postprzez Smallville » sobota, 23 maja 2009, 14:31

Twin Peaks było i będzie tylko jedno, ale jeżeli klimat się choć odrobinę zbliży to będzie super.
Smallville

Postprzez Bostonq » niedziela, 24 maja 2009, 17:56

Tak, zapowiada się ciekawie, no i też bardzo lubię małe miasteczka i ich tajemnice. Dlatego tak smutno, że czasem ciekawe produkcje tego typu przechodzą bez echa, jak choćby "Meadowlands" :( Miejmy nadzieję, że w tym przypadku będzie inaczej :)
Bostonq

Postprzez asd » niedziela, 24 maja 2009, 19:40

Nie lubię tego ciągłego porównywania do Twin Peaks. Kto rozsiewa takie plotki? - producenci, żeby zwiększyc zainteresowanie serialem?

Zauważyłem, że każdy serial, którego akcja dzieje sie w małym miasteczku i występuja tam jakiekolwiek tajemnice określa sie mianem "w stylu Twin Peaks"... - dokładnie tak samo mówiono o Eurece i co? Podobny do Twin Peaks jak cholera...

Na pewno trzeba będzie oglądnąc odcinek i wtedy się osądzi chociaż z wesołym miasteczkiem nie mam za wiele dobrych wspomnien (serialowych) - Carnivale było jakieś takie... :-]
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez Bostonq » niedziela, 24 maja 2009, 19:46

E tam, porównanie jak porównanie, każdy chce sprzedać swój produkt, a że "Twin Peaks" to marka, a przede wszystkim pewien typ narracji, to nic dziwnego, że się twórcy do niego odwołują. "Carnivale" to serial wybitny, oryginalny, doceniony i niedoceniony jednocześnie :) Przestałem się przejmować, że nie wszystkim się podoba, bo faktycznie jest specyficzny, ale trochę smutno, że jednak nie zdobył większej popularności :) O "Happy Town" póki co nic nie wiadomo, może być więc zwykłym kryminałem z lekkim wątkiem dziwacznym, a może też się te dziwactwo rozplenić, jak w przywoływanym już przeze mnie "Meadowlands" :)
Bostonq

Postprzez asd » niedziela, 24 maja 2009, 19:58

No tak ale za niedługo każdy serial, który będzie się obracał w środowisku lekarskim będzie w zapowiedziach nazywany "coś a'la House" itp. - skoro producenci od samego początku obawiają się o swoje "dziecko" to znaczy, że doskonale zdają sobie sprawę z tego, że nie dołożyli wszelkich starań, żeby stworzyc jakieś oryginalne dzieło.

To tak jakbyśmy o swoim serwisie mówili "w stylu mininovej" hehehe :D

Pierwszy sezon Carnivala był bardzo dobry - pochłonąłem go w dwa dni bodajrze, ale w drugim już wymięknąłem - zbyt duże nagromadzenie "czarów" bez logicznego wytłumaczenia (coś a'la Lost :D ).
Obrazek When Dreams Come True...
asd
Expert
Expert

Ulubiony Serial: Rescue Me
Grupa: (XviD asd)

Postprzez Bostonq » niedziela, 24 maja 2009, 20:21

A, tak, to prawda, zgadzam się, że drugi sezon trochę "otumaniał" ilością zagadek, choć nie powiem, mi się to podobało, bo taka konwencja nawet mi odpowiada, niekoniecznie muszę poznać odpowiedzi, ale rozumiem, że nie musi to każdemu "pieścić zmysłów". W ogóle w tego typu produkcjach z "tajemnicą" zawsze jest cienka granica między zagadkami a dawaniem odpowiedzi, diabli wiedzą, co lepsze. Zostawić niedopowiedzenia, czy też walnąć prosto w oczy jakąś, najczęściej niezbyt wyszukaną, odpowiedzią. "Twin Peaks", pragnę zauważyć, to opcja pierwsza, praktycznie żadnych odpowiedzi. "Ogniu krocz za mną" co prawda pewne sprawy wyjaśnia, no ale serial jako taki, nie :) I jak tak wolę :) Zobaczymy, co stanie się w "Happy Town" - o, jak ładnie, nie ma offtopu ;)
Bostonq

Postprzez mick22 » niedziela, 26 lip 2009, 20:47

Zwracam honor nie zauważyłem sorki.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez piotr_cebo » poniedziałek, 25 sty 2010, 12:43

Czytał ktoś coś o Happy Town? Kiedy? Gdzie? IMDB coś pisze, że luty, ale może ktoś wie coś dokładniej?
Obrazek
piotr_cebo
Expert
Expert

Postprzez grego1980 » wtorek, 26 sty 2010, 09:05

Brak informacji w sieci pozwala wątpić w ten termin.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
grego1980
Expert
Expert

Ulubiony Serial: 2 i pół

Postprzez kain_b » środa, 17 mar 2010, 11:12

Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
kain_b
Expert
Expert

Postprzez kontrast » czwartek, 29 kwi 2010, 06:27

No to mamy ep1 będzie 8ep
kontrast
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Postprzez Bostonq » piątek, 30 kwi 2010, 23:59

Mocne otwarcie, później starzy znajomi z "October Road" (aktorzy), sporo niepewności, specyficzne, małe miasteczko, Sam Neill, który uciekł z powieści S. Kinga ("Sklepik z marzeniami" chociażby), paczka absurdu, czyli coś, co mi się bardzo podoba.

Ogólnie, jak komuś przypadły do gustu seriale typu "Point Pleasant" czy "American Gothic" - to poczuje się jak w domu :)

O "Miasteczku Twin Peaks" lepiej nie wspominać, bo to nie ten poziom, nie ta skala "zamotania" - nie ma sensu się nastawiać na coś, czym ten serial raczej nie będzie.
Jak już, to proszę pomyśleć o straszliwie niedocenionym "Meadowlands" - ździebko podobna atmosfera typu "weird" :)
Bostonq

Postprzez mick22 » sobota, 1 maja 2010, 18:57

Zgadzam się z Bostongiem nie jest źle , serial będzie miał zamkniętą formułę co uważam za pozytyw, Sam Neill jak zwykle intrygująca rola.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Postprzez lubie_kiedy » sobota, 1 maja 2010, 20:15

pierwszy odcinek powiedziałabym więcej niż zadowalający.. wciąga :D

Ile ma być odcinków? 8?
lubie_kiedy

Postprzez piotr_cebo » piątek, 7 maja 2010, 12:13

Obejrzałem drugi odcinek, kurde fajnie, nawet bardzo, ale bardziej zadowolony bym był gdyby nie było wątków fantastycznych, chociaż z drugiej strony robią się coraz ciekawsze więc czekam na następny odcinek.

P.S. Przenosze do 'z dreszczykiem' bo tu chyba lepiej pasuje.
Obrazek
piotr_cebo
Expert
Expert

Postprzez gracek17 » piątek, 7 maja 2010, 14:01

Jestem po pierwszym odcinku :smile: Serial bardzo mi się spodobał, dużo tajemnic i wogóle klimatycznie :smile: polecam :ok
gracek17

Postprzez AreQ_BAH » piątek, 7 maja 2010, 14:52

Ile sezon ma mieć odcinków? na IMDb widzę 8 narazie, ale nie wiem czy to końcowa już liczba?
Obrazek
AreQ_BAH
Expert
Expert

Postprzez mick22 » piątek, 7 maja 2010, 21:30

Tak, choć ze względu na tragiczną wręcz oglądalność miejmy nadzieje że wszystkie wyemitują.
mick22
zawodowiec
zawodowiec

Następna strona

Powrót do Horror, Paranormal.