[spoiler]a mnie nie zdziwiło, że rick nie pytał się jak to się stało, raczej bym się zastanawiał jak mam przeżyć gdy w ciągu snu (chyba ze 2tyg) wszystko co znałem przestało istnieć, zastanawiał bym się co robić i to robił, a jak to się stało zastanawiałbym się po ochłonięciu. Raczej nie ma co się zastanawiać bo to pewnie naukowce jakieś coś spieprzyli to wręcz oczywiste

Pamiętajcie, że w filmach jest taki świetny element - nie wiemy co myślą bohaterowie, w tym przypadku jest to wielki plus.
Macondo, był czołg, a obok same trupy - to się stało z wojskiem.
Zombie trochę szybsze niż myślałem.
komiks jest bardzo podobny do filmu, a w tym przypadku do serialu, więc tak samo jak w komiksie łubudu będzie w filmie, a nawet mniejsze, np. muzyka tam nie ma żadnych dymków

oczywiście nie mówię o tej typu you got it pump it up czy coś takiego
Bardzo ładnie nakręcone niektóre sceny, bardzo klimatycznie, ale i tak bym to inaczej zrobił. Wiedziałem, że Hawkins z Jericho będzie tym facetem
Trochę mało materiału, jakieś pól tomu komiksu na 76min pilot, jeśli każdy odcinek tyle będzie trwał to w porządku. Wolałbym trochę więcej, komiks czytałem 1 tom dziennie.
Będą później mocniejsze sceny niż te, które wywołują u was dreszcze

[/spoiler]
Zombie mają olbrzymi potencjał, wręcz nieskończony, można by np. zrobić takie misfits z zombiakami, byłoby świetne.
Komiks polecam kupić, ja przeczytałem 50 stron w wersji elektronicznej przed zakupem i się nie zawiodłem.
Mówiłem, że będzie hit, 5 stron po samym pilocie