Of kors że syszałam niejako z racji obowiązków służbowych

( jako admin
www.supernatural.com.pl )
Rozmawiałam z organizatorami...ale ponieważ znam realia konwentowe...no cóz, na razie zarówno ja jak i nasz portal jesteśmy nastawieni , powiedzmy, sceptycznie. Głownie z powodów finansowo- organizacyjnych. Konwent ma być podobno we wrześniu a to raczej wyklucza udział J2 a bez nich impreza straci co najmniej 50% atrakcyjności.
Druga sprawa to koszty organizacji ...nawet ze sponsorem - dużym sponsorem- koszty są jak na polskie warunki ...ehhh :/
Zakładając optymistycznie że Jared i Jensen naprawdę by przyjechali, sama ich obecność ( pomijając koszt przelotu, zakwaterowania itp.) to jest około 60-70 tysięcy dolarów od głowy. Pozostali aktorzy są nieco tańsi ale i tak wychodzi ...no dużo. Do tego sala, organizacja, ochrona...ceny biletów mogą się okazać nie do przełknięcia dla wielu.
Ja jadę w czerwcu 2012 roku do Paryża - ma być Jensen, Jared i Jason Mann ( przynajmniej na razie ci goście są potwierdzeni ) i za średni powiedzmy bilet na konwent płacę 220 euro plus fotoopy po 65 euro każdy. I to nie są najdroższe bilety. Jezeli polskie ceny będą zbliżona...no cóż.
Dlatego czekamy spokojnie. Zobaczymy jak będzie. Fakt że w naszej części Europy konwentu nie było, najbliżej będzie Asylum w Niemczech w maju. Rosjanie musieli Con w Moskwie odwołać bo im się sponsor wycofał.