batman2k3 napisał(a):A mi się wydaje, że przeczytaliście tylko tą "50-tkę" bez wstępu (zwłaszcza) i zakończenia (epilogu, łotewer). Przynajmniej o tym świadczą wasze wypowiedzi. Przez co teraz się spinacie, zwłaszcza Shedao "RE3 10/10" Shai.
Cayack napisał(a):Chyba wszystko zależy od usposobienia. LOST to akurat mój ulubiony serial, a mimo wszystko nie odebrałem tego artykułu, jako jakiś atak, czy manifest przeciwko niemu. Kilka rzeczy z wymienionych na tej liście każdy z nas zauważył, ale tak naprawdę, mało komu przeszkadzają. Po prostu są (często dla naszej przyjemności oglądania :-P :wink: ), a udawanie, że ich nie ma byłoby niedopatrzeniem. Tak jak 'obrażanie się' za ich zauważenie, jest w moim przekonaniu zbędne. Moim zdaniem artykuł jest ciekawie napisany, a i kilka razy również się uśmiechnąłem.
batman2k3 napisał(a):Czy ja już wspominałem o tym, żeby nie robić OT (przynajmniej nie tutaj) na temat RE3?
Pawel napisał(a):Ciekawą rzecz odnalazłem w artykule o pewnym chłopcu, który w 2005 roku rozpoczął medytację, która trwała bez przerwy przez 9 miesięcy (przez ten czas zupełnie się nie poruszył). Gostek zapowiada swoją przemianę w 2012 roku i prosi ludzi o przebudzenie duchowe. Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsza jest jego wypowiedź, którą tutaj zacytuję:
"(...)świat jest na złej drodze upadku człowieczeństwa, zatracenie się w żądzy posiadania i władzy. Jedyną drogą ratunku dla świata ma być „dharma”, czyli odrodzenie się poprzez zwrócenie się ludzkości w stronę duchowości, czyli najważniejsze części ludzkiej istoty."
Ciekawe.
atathoth napisał(a):Pawel napisał(a):Ciekawą rzecz odnalazłem w artykule o pewnym chłopcu, który w 2005 roku rozpoczął medytację, która trwała bez przerwy przez 9 miesięcy (przez ten czas zupełnie się nie poruszył). Gostek zapowiada swoją przemianę w 2012 roku i prosi ludzi o przebudzenie duchowe. Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsza jest jego wypowiedź, którą tutaj zacytuję:
"(...)świat jest na złej drodze upadku człowieczeństwa, zatracenie się w żądzy posiadania i władzy. Jedyną drogą ratunku dla świata ma być „dharma”, czyli odrodzenie się poprzez zwrócenie się ludzkości w stronę duchowości, czyli najważniejsze części ludzkiej istoty."
Ciekawe.
Cos mi sie zdaje ze nie wiesz co to znaczy Dharma... to prawdziwe slowo (wziete przez rezyserow lost) uzywane w Hinduizmie i budyzmie, by oznaczac rozne Prawdy i zjawiska.
Wiec to jest normalne ze jesli gostek medytowal (budysci) to znal termin Dharma, i nie nawiazywal do losta....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość